dimecres, de setembre 02, 2009

Torre de Ca n'Espatleta

"Torre de Ca n'Espatleta"
Ses Torres
Torres des Andreus

10 d'agost de 2009

Olympus E-500, Zuiko 9-18
HDR


Torre situada al Municipi de Santa Eulàlia, Parròquia de la Mare de Déu de Jesús, venda de ses Torres, antic quartó del pla de Vila.

Segons alguns autors com Marí Cardona trobem les següents referències històriques: es tracta d'una de les torres que s'esmenten als "llibres d'Entreveniments" amb els noms de Torres des Andreus o ses Torres (1553). Per les seves característiques, degué ser construïda a partir de la segona meitat del segle XVI o, amb més probabilitat, potser ja en el segle XVII.

El seu estat de conservació pot qualificar-se de molt pobre, ja que la seva base, està afectada per humitats per capil·laritat, i és la més deteriorada, la qual cosa suposa un greu perill per a la seva pervivència si no s'actua a temps. d'altra banda, els darrers anys ha estat objecte de nombrosos actes vandàlics, com pintades i fins i tot un incendi provocat.

Font d'informació:
"Fortificacions rurals a l'illa d'Eivissa, les Torres de Refugi Predials",
Autor: Joan Josep Serra Rodríguez.
Premi vuit d'agost 1999
Editorial Mediterrània - Eivissa

4 comentaris:

Vicente B ha dit...

doncs valdria la pena seguir donant una mica de protecciò a n´es nostro patrimoni. Es una llástima s´estat que es veuen sotmesses moltes de aquestes construccions. Sa foto te ha quedat genial...!!!

Joan Costa ha dit...

Hola Jordi.
L'he trobat juntament amb altres:
http://maps.google.com/maps/ms?hl=ca&ptab=2&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0&msid=100009592492684784530.00044bc19dba2b63401e0
Aquest enllaç pareix interesant
Salut

Crits ha dit...

Quina llàstima que ningú se'n hagi cuidat de fer un mínim manteniment que la mantingués ni que fos en unes condicions mínimes... I per tantes cabotades pareix com si mos sobrassin es duros!

Salut.

Ernest Murciano i Tomàs ha dit...

Hola,

En primer lloc voldria agraïr-te el teu treball al bloc. És impressionant.

Som Ernest, professor d'un grup d'alumnes de Santa Eulària que estam treballant al projecte http://www.viquibalear.cat dins de la Viquipèdia fent una sèrie d'articles sobre les Torres de Defensa, Platges, etc...

La pregunta és: Podríem utilitzar les teues fotografies per penjar al Commons de la viquipèdia indicant l'autor i procedència per il·lustrar els nostres articles?

Gràcies i enhorabona.